Barbro Marie Næs

Artist Statement

Jeg jobber hovedsakelig med “grenseområdet”. Blant annet utforsker jeg grensen mellom funksjonalitet og dysfunksjonalitet. Hvor ligger grensen for at noe blir ubrukelig? Jeg jobber med avstøpning, tre, metall og ready-mades for å føre arbeidene mine i retningen jeg ønsker.

Å sette sammen objekter som ikke har noe med hverandre å gjøre eller å endre på objektene fører til en endring i “historien” eller uttrykket deres, noe som jeg synes er svært interesant å utforske. Mitt engasjement for å sette objekter i en ny kontekst, er i håp om at de får et hint av det uhøytidelige og absurde. Jeg ønsker å uttrykke det absurde og uhøytidlige i arbeidene mine, fordi jeg mener at kunst ikke behøver å være noe sterilt og seriøst for at man skal få noe ut av det.

Jeg jobber også med samfunnsrelatert kunst, som hjemløshet i Oslo. Motivasjonen til å jobbe med denne problematikken kommer fra YouTube-kanalen ”Soft White Underbelly” som intervjuer hjemløse i Los Angeles. Dette synes jeg er svært interessant og rørende å høre på, fordi jeg finner mange likheter til dette i Oslo. Jernbanetorget er et eksempel på et sted her i Oslo. Jeg forsøker å belyse denne situasjonen gjennom mine arbeider.